Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Pakketverzending in heel Nederland 🚚
Voor een duurzame toekomst

Maatschappelijk Verantwoord

Hoe wij werken

Duurzaam en maatschappelijk ondernemen zit in ons dna.

We nemen onze verantwoordelijkheid voor het milieu serieus door te investeren in energiezuinige productiemethoden en het minimaliseren van afval. Daarnaast streven we naar volledige transparantie in de voedselketen. We zetten ons in voor de gemeenschap door lokale (liefdadigheids)initiatieven te ondersteunen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen te bieden. Bij ons Bakkerij Dunselman geniet u niet alleen van heerlijke producten, maar draagt u ook bij aan een betere wereld.

Energie

Bij ons bakkersbedrijf maken we gebruik van zonnepanelen en warmteterugwinning om duurzamer te opereren. De zonnepanelen leveren schone en hernieuwbare energie, waardoor we onze ecologische voetafdruk verkleinen. Daarnaast benutten we warmte terugwinningssystemen om restwarmte uit de productieprocessen op te vangen en te hergebruiken. Door deze technologieën toe te passen, verminderen we onze energiekosten en dragen we bij aan een duurzamere toekomst voor de bakkerijsector.

Mens

Binnen onze productiebakkerij bieden we niet alleen werkgelegenheid aan geschoolde bakkers, maar ook aan mensen met een arbeidsbeperking, ouderen en Wajongers. We geven hen de kans om een 'normaal' bestaan op te bouwen, waarbij hun werk van essentieel belang is. Daarnaast ondersteunen we talloze goede doelen, initiatieven en evenementen die onze stad en gemeenschap levendig en bruisend houden. We leveren dagelijks gratis producten aan het Hospice en de Voedselbank, waarmee zij op hun beurt veel mensen kunnen helpen. Jaarlijks dragen we financieel bij aan diverse goede doelen, zodat zij hun activiteiten kunnen voortzetten.

Milieu

In de moderne productiebakkerij aan de Bedrijfsweg proberen wij het milieu zo min mogelijk te belasten. Zo voeren we het afval gescheiden af en recyclen we al het papier en karton. Leveranciers leveren diverse basisgrondstoffen zoals meel en bloem, slagroom, boter en gist aan in tanks, silo’s of containers. Zo hoeven we geen verpakkingen van deze goederen weg te gooien. In de winkels gebruiken we geen plastic tasjes meer. Ook is het streven de komende jaren verpakkingen te verminderen en plastic te vervangen door papier.