Bakkerij Dunselman bakt de lekkerste speculaas van Noord-Holland!

Bakkerij Dunselman bakt de lekkerste speculaas van Noord-Holland!

De speculaasjes met amandelen en de gevulde speculaas van Bakkerij Dunselman zijn tijdens een vakwedstrijd voor ambachtelijke (banket)bakkers uitgeroepen tot de lekkerste van de provincie Noord-Holland. In het Congrescentrum Nieuwegein werden afgelopen maandag en dinsdag maar liefst 280 ambachtelijke bakkersproducten gekeurd door een vakjury en een consumentenpanel. Deze kozen per provincie een winnaar in de categorieën gevuld speculaas, speculaas met amandelen en speculaas zonder amandelen. De speculaas met amandelen en de gevulde speculaas van Bakkerij Dunselman kregen het hoogste gemiddelde cijfer en dus mogen zij zich het komend jaar ‘De beste van de provincie Noord-Holland noemen!

De jury was unaniem lovend over de smaak van de speculaas van Dunselman, vorm, model, kleur, bakaard en aroma. De consumentenjury weegt naast smaak ook punten als uiterlijk, verpakking, uitstraling en de verkoopprijs mee.

Met duidelijke trots en een brede glimlach werd de award door Peter en Marieke Dunselman in ontvangst genomen. Als bakkersechtpaar zijn zij samen met hun team verantwoordelijk voor alle heerlijke producten in de winkel en dus ook voor speculaasproducten die ter keuring werden aangeboden. Peter reageert: ‘Meedoen aan wedstrijden is altijd spannend. Van de vakjury weet je ongeveer waar ze op letten, dat zijn net zulke vakmensen als wij. Hoe een consumentenpanel oordeelt vind ik veel spannender en eigenlijk nog belangrijker. Plus dat er natuurlijk nog een groot aantal collega-bakkers hun best doen om een winnend product in te leveren. Het niveau was dit jaar erg hoog, heb ik begrepen. Wij zijn dan ook enorm trots op ons kampioenschap.’