Speltember!

Speltember.

Spelt wordt ook wel wilde tarwe of oergraan genoemd, want het behoort tot één van de oudste graansoorten ter wereld. Het omhulsel van spelt, oftewel het kaf, is ontzettend hard. Hierdoor kan spelt goed overleven in de winter. Als overwinterende graansoort heeft spelt kou en vorst nodig om te kunnen bloeien.

Spelt lijkt veel op tarwe als graansoort, maar heeft toch een paar verschillen. Spelt is licht verteerbaar en heeft een andere glutenstructuur dan tarwe. Het bevat ook iets meer eiwit en meestal iets meer vet. Ook heeft het een andere smaak, een beetje nootachtig. Als je voor gezonde keuzes gaat, is volkoren altijd de beste optie, of het product nu van tarwe of spelt is gemaakt. Daarom hebben wij aan ons nieuwe speltassortiment een rijk spelt-volkorenbrood toegevoegd! In september komt de nieuwe oogst van het land en om dat te vieren introduceren we: Speltember!

Ons Spelt assortiment

Back to school actie!

Terug naar school? Zorg dat de eerste schoolweek voor jou en de kinderen goed verloopt met onze back to school actie. In deze actie tas* vind je onze nieuwe spelt producten. Wat dacht je van een lekker en gezond volkoren spelt brood voor bij de lunch? Of spelt eierkoeken als tussendoortje? Of misschien geniet je liever van onze heerlijke spelt bolletjes of appel spelt cake! De back to school actie is geldig tot en met 10 september.

*Deze actie is alleen geldig in de winkels.

Brood van de week vanaf 4 september